Λήψη/Επεξεργασία Βίντεο

Μεθοδολογία Εικονοληψίας/Επεξεργασίας Βίντεο Ομάδας Hyperfocal

To μεγαλύτερο κομμάτι της εικονοληψίας γίνεται με τη χρήση μηχανών dSLR, μιας μεθόδου μέσω της οποίας το τελικό αποτέλεσμα αποκτά το στυλ και την υφή κινηματογραφικής ταινίας. Παράλληλη λήψη γίνεται από υψηλών προδιαγραφών camcorder ώστε να υπάρχει κάλυψη του γεγονότος από διαφορετικές γωνίες, καθώς και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η λήψη με dSLR δεν είναι εύκολη.

Το μέγεθος των αισθητήρων των dSLR μηχανών σε συνδυασμό με τους γρήγορους φακούς, μας δίνουν τη δυνατότητα να καταγράφουμε υψηλής ποιότητας βίντεο σε Full HD ανάλυση ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ παράλληλα η χρήση ρηχού βάθους πεδίου δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο τελικό αποτέλεσμα.

Η λήψη γίνεται σε super flat προφίλ ώστε το υλικό να είναι πιo "εύπλαστο" στο στάδιο της επεξεργασίας. Το πρώτο στάδιο της επεξεργασίας αφορά στο μοντάζ του υλικού από όλες τις πηγές σε ένα αρχικό rough cut. Ακολουθεί η επεξεργασία με τη χρήση επαγγελματικού λογισμικού καθενός κλιπ ξεχωριστά, η οποία περιλαμβάνει την αποθορυβοποίηση, το colour grading και την όξυνση, καθώς επίσης τη μουσική επένδυση και την απομάκρυνση τυχόν ανεπιθύμητων θορύβων.

Μεθοδολογία Εικονοληψίας/Επεξεργασίας Βίντεο Ομάδας Hyperfocal

Πρόκειται για το πλέον χρονοβόρο και απαιτητικό στάδιο της όλης διαδικασίας, μέσω αυτού όμως η τελική μορφή του βίντεο φτάνει στο επίπεδο των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας που χαρακτηρίζει κάθε δουλειά μας.

Το τελικό αποτέλεσμα παραδίδεται είτε σε USB Stick, είτε ως ολοκληρωμένος δίσκος Blu-ray (με μενού, playlists κλπ) σε φορμά Full HD (1920x1080). Το ψηφιακό πρωτότυπο αποθηκεύεται για την παραγωγή αντιγράφων στο μέλλον. Τέλος, δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας (backup), τα οποία αποθηκεύονται σε ασφαλές μέρος.