Λήψη/Επεξεργασία Φωτογραφίας

Μεθοδολογία Λήψης/Επεξεργασίας Φωτογραφιών Ομάδας Hyperfocal

Η φωτογράφιση μυστηρίων-εκδηλώσεων γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση ψηφιακών SLR μηχανών τελευταίας τεχνολογίας πλήρους καρέ (full frame) για τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας, σε συνδυασμό με διάφορους φακούς για την καλύτερη και πληρέστερη κάλυψη. Για την κάλυψη ενός τυπικού μυστηρίου χρησιμοποιούνται συνολικά ένας standard zoom, ένας τηλεφακός zoom και 3 "γρήγοροι" φακοί σταθερού εστιακού μήκους, ένας εκ των οποίων είναι φακός macro.

Η λήψη των φωτογραφιών γίνεται φυσικά αποκλειστικά σε raw φορμά για περισσότερες δυνατότητες στο στάδιο της επεξεργασίας, παρόλα αυτά οι μηχανές ρυθμίζονται πάντα με τη σωστή τιμή ισορροπίας λευκού πριν την έναρξη της κάθε συνεδρίας με τη βοήθεια γκρι κάρτας.

Η επεξεργασία των raw αρχείων γίνεται σε επαγγελματική σουίτα λογισμικού, στην οποία η κάθε φωτογραφία επεξεργάζεται όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαδικασία της επεξεργασίας περιλαμβάνει τη διόρθωση παραμορφώσεων του φακού, των χρωματικών ανωμαλιών, τη σωστή ρύθμιση ισορροπίας λευκού, την αποθορυβοποίηση, την απομάκρυνση τυχόν ανεπιθύμητων αντικειμένων, το ρετούς, την εφαρμογή εφέ ή τη μετατροπή σε μαυρόασπρο και τέλος, την όξυνση.

Μεθοδολογία Λήψης/Επεξεργασίας Φωτογραφιών Ομάδας Hyperfocal

Με την ολοκλήρωση του σταδίου της επεξεργασίας, οι φωτογραφίες τοποθετούνται στην ιδιωτική σας web gallery στο site μας ώστε να είστε σε θέση να τις δείτε τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας με το συνθηματικό που σας έχουμε προμηθεύσει. Οι φωτογραφίες του web gallery είναι σε μικρότερη ανάλυση (κατάλληλη για το διαδίκτυο) από αυτές που θα παραλάβετε σε οπτικό δίσκο.

Οι επεξεργασμένες φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης γράφονται σε οπτικό δίσκο DVD με εκτυπωμένη πρόσοψη και παραδίδονται μαζί με το βίντεο σε πλαστική διπλή θήκη Blu-ray (ή σε δερμάτινη ασορτί με το άλμπουμ, η οποία διατίθεται ως έξτρα επιλογή). Το ψηφιακό πρωτότυπο του DVD αποθηκεύεται για την παραγωγή αντιγράφων στο μέλλον. Τέλος, δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας (backup), τα οποία αποθηκεύονται σε ασφαλές μέρος.