Δραστηριότητες

Φωτογραφία Σπηλαίου Καστανιάς από την Ομάδα Hyperfocal

Αρχικά, η βασική δραστηριότητα της ομάδας hyperfocal αφορούσε στην αποτύπωση και ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς των περιοχών του Νομού Λακωνίας κυρίως, αλλά και των γειτονικών.

Σήμερα η φωτογραφική ομάδα hyperfocal διαθέτει ένα πλήρες πορτφόλιο που περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από επίγεια και εναέρια μέσα όλων των φημισμένων σημείων του Νομού Λακωνίας, αλλά και από περιοχές σπάνιας ομορφιάς λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό.

Η Φωτογραφική Ομάδα Hyperfocal στην Έκθεση Λαχίου

Aπό το 2011 η ομάδα έχει αποκτήσει εταιρική υπόσταση και αναλαμβάνει επαγγελματικές φωτογραφίσεις & βιντεοσκοπήσεις γάμων, βαπτίσεων και άλλων εκδηλώσεων. Τα μέλη της ομάδας ασχολούνται διαρκώς με τη βελτίωση της τεχνικής τους και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους, παρακολουθώντας επιμορφωτικά σεμινάρια μεγάλων φωτογράφων γάμων και μόδας. Παράλληλα, εμπλουτίζει και ανανεώνει συχνά τον εξοπλισμό της, ο οποίος είναι κορυφαίος. Είναι άριστοι γνώστες των ψηφιακών τεχνολογιών, έχουν υλοποιήσει και συντηρούν τον επιχειρησιακό ιστότοπο και την εφαρμογή για κινητά ενώ διαχειρίζονται μόνοι τους τα κοινωνικά δίκτυα της ομάδας.

Βασική δραστηριότητα της ομάδας εξακολουθεί να είναι η ψηφιακή αποτύπωση των τοπίων και μνημείων της Νότιας Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτό, φωτογραφίες της έχουν παρουσιαστεί σε τοπικές εκθέσεις και σε λευκώματα, ενώ η μεγαλύτερη διάκριση για την ομάδα ήρθε στο τέλος του 2016 με την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε δημοφιλία της αεροφωτογραφίας του Παυλοπετρίου στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας της Skypixel. Τέλος, έχουν συνεργαστεί με τοπικό σύλλογο και έχουν διδάξει τις βασικές αρχές της φωτογραφίας στα μέλη του, μέσω σειράς σεμιναρίων επιπέδου αρχαρίων.